گردهمایی علمی پژوهشی به مناسب 25 نوامبر

گردهمایی عملی- پژوهشی (شناسایی عوامل و ارائه‌ی راه‌کارها برای کاهش خشونت در برابر زنان)، به مناسبت 25 نوامبر روز جهانی منع خشونت در برابر زنان امروز از سوی ریاست امور زنان ولایت هرات دایر شد.

مسؤلان در ریاست امور زنان ولایت هرات، از افزایش خشونت در برابر زنان خبر می‌دهند.

عزیزه کریمی وارسی کننده‌ی ریاست امور زنان می‌گوید: «درجریان سال جاری 646 قضیه‌ی خشونت در ولایت هرات ثبت شده، در حالی‌که در سال گذشته این رقم به 626 قضیه می‌رسید ».

خانم کریمی می‌افزاید: آمار ارائه شده از سوی  کمیسیون منع خشونت، دادگاه، دادستانی، فرماندهی‌پلیس، کمیسیون مستقل حقوق بشر و ریاست امور زنان نهایی شده است.

به گفته‌ی وارسی کننده‌ی ریاست امور زنان، عمده‌ترین انواع خشونت، خشونت‌های فزیکی است.

طبق این آمار در سال جاری 35 مورد تجاوز،  23 مورد قتل، 60 مورد خودکشی، 284 مورد لت و کوب، 33 مورد نکاح اجباری، 48 مورد خشونت‌های لفظی و موارد دیگر از جمله تهدید، مجبور نمودن به فحشا، مجبور نمودن به خودکشی، استعمال مواد کیمیاوی، تصرف در ارث و محرومیت از تحصیل از خشونت‌هایست که در برابر زنان صورت گرفته است.

شماری دیگر از مسؤلان حکومتی اما از تعهد برای کاهش خشونت در برابر زنان سخن می‌گویند.

محی الدین نوری معاون بخش مالی و اداری ولایت می‌گوید: اداره‌ی ولایت هرات سعی می‌کند که با خشونت اداری در برابر زنان به صورت جدی و قاطع مبارزه کند.

در همین حال برخی از مسؤلان در کمسیون مستقل حقوق بشر از عدم دسترسی شماری زیادی از زنان به نهادهای مربوط سخن می‌گویند.

عبدالقادر رحیمی رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر در حوزه‌ی غرب می‌گوید: «بیش 50 درصد از خشونت‌های اعمال شده در برابر زنان به دلیل عدم دسترسی شماری از زنان به نهادهای مربوط مخفی می‌ماند ».

آقای رحیمی به این باور است که با تغییرانی که در شرایط زنان به وجود می‌آید وضعیت ایجاب می‌کند که شکل مبارزه با خشونت تغییر کند و فعالیت‌های گسترده‌تری در این زمینه صورت گیرد.

جهان‌تاب طاهری نیز در این کنفرانس از علمای دینی خواست تا در قسمت کاهش خشونت علیه زنان سهم داشته باشند.

جهانتاب طاهری عضو شورای ولایتی از علمای دینی خواست تا در خطبه‌ها در مورد حقوق زنان صحبت کرده و برای تغییر مثبت از وضعیت کنونی سهم خود را ایفا کنند.

هم‌چنان شماری از علمای دینی نیز خشونت در برابر زنان را یک کار غیر اسلامی و انسانی دانستند.

آگاهان امور اجتماعی نیز عمده‌ترین عوامل خشونت را ضمن ارائه‌ی یک تحقیق بیان کردند.

علی کاوه استاد دانشکده‌ی جامعه شناسی مشکلات روانی، اجتماعی و اقتصادی را از جمله عوامل خشونت نام برد.

آقای کاوه افزود: افزایش آگاهی زنان در اول ممکن است قربانی بگیرد اما نباید آن را متوقف کرد، بلکه باید برای ایجاد دیدگاه‌های میانه‌رو دینی و زمینه‌سازی آگاهی در مورد مسائل جنسی کار کرد تا خشونت در برابر زنان کاهش یابد.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا