تغییرات مثبت در مکاتب دخترانۀ هرات

تغییرات مثبت در بخش معارف در این اواخر جالب توجه است، به گونه‌ی که در چند سال گذشته بسیاری از مکاتب دخترانه با کمره‌های امنیتی مجهز شده، پیشرفت‌های را در قسمت تکنولوژی و تغییراتی را نیز در نصاب تعلیمی آن‌ها شاهدیم.‌

شماری از مدیران مکتب‌های دخترانه تغییرات در نصاب تعلیمی را مفید عنوان می‌کنند.

لطیفه همدرد مدیر مکتب لیسه‌ی گوهرشاد می‌گوید: در مفردات درسی مضمون‌های وطن‌دوستی و مهارت‌های زندگی اضافه شده است.

 خانم همدرد می‌افزاید: «مضمون بهداشت هرچند که در نصاب به صورت رسمی وجود ندارد اما از سوی استاد بخش صحت ما برای دختران نوجوان و جوان مواردی در باره‌ی دوران قاعده‌گی و چگونگی رعایت بهداشت و مراقبت‎‌ها تفهیم می‌شود ».

خانم همدرد می‌افزاید: انگلیسی وعربی را قبلا از صنف هفت تدریس می‌شد، اکنون از صنف چهار تدریس می‌شود که این می‌تواند به شاگردان کمک کند تا زمانی که از مکتب فارغ می‌شوند به خوبی بتوانند به زبان های پشتو، انگلیسی و عربی صحبت کنند.

شماری دیگر از مسؤلان مکاتب دخترانه از مجهز شدن مکتب شان با کمپیوتر و انترنت سخن می‌گویند.

بصیره بصیرت‌خواه مدیر لیسه‌ی دخترانه‌ی تجربوی می‌گوید: «مکتب ما از سال 1390 به این سو با کمپیوتر و انترنت مجهز شده، که سهولت‌های زیادی را برای ما به میان آورده است ».

خانم بصیرت‌خواه ادامه می‌دهد که در سال 1383 بخش دخترانه‌ی این مکتب از بخش پسرانه با کمترین امکانات جدا شد، اما با کمک پرسونل مکتب، اولیای شاگردان و معارف مشکلات شان تا حدودی رفع شده است.

وی می‌افزاید که مضمون بهداشت و صحت‌روانی نیز برای دختران این مکتب از سوی استاد بخش صحت تدریس می‌شود و گاهی از سوی معارف نیز سیمینارهای در این قسمت راه‌اندازی می‌شود.

آصفه مشفق مدیر مکتب دخترانه‌ی مولانا عبدالله هاتفی اما از مجهز شدن این مکتب با کمره‌های امنیتی سخن می‌گوید.

خانم مشفق می‌گوید: «در سال جاری مکتب ما با کمره‌های امنیتی مجهز شد و هم‌چنان یک حساب بانکی برای مکتب ایجاد شده که هر کمک که وجه نقدی داشته باشد به آن حساب واریز می‌شود ».

آصفه مشفق می‌افزاید که در سال جاری مکتب هاتفی دارای یک وب‌سایت و برخی از صفحات اجتماعی نیز شده است.

خانم مشفق در ادامه می‌افزاید: در تغییرنصاب تعلیمی نیز مضامینی چون: مهارت‌های زندگی و وطن دوستی اضافه شده که مضمون بهداشت هم به صورت سیمینارها برای دختران ارائه می‌شود.

در همین مسؤلان در ریاست معارف هرات هدف از این تغییرات را اصلاح و توسعه‌ی روند تدریس عنوان می‌کنند.

عبدالرزاق احمدی رئیس معارف هرات می‌گوید: «تغییرات در روند تدریس و نظارت از نحوه‌ی تدریس به هدف توسعه و بهبود وضعیت معارف وجود دارد ».

آقای احمدی می‌افزاید به همین دلیل برنامه‌ی صحی و بهداشت نیز برای دانش‌آموزان در نظر گرفته شده که امیدواری وجود دارد تا کتاب آن نیز به زودی آماده شود.

به باور این مسؤلان برنامه‌ی (اطفال افغان می‌خوانند) نیز از برنامه‌های است که در سال جاری شامل نصاب شده و صنوف اول و دوم را دربر می‌گیرد.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا