سخنی از دستآوردهای آموزگاران زن
پیشرفتها و دستآورهای زنان در عرصهی آموزشی در این اواخر چشمگیر بوده که از آن جمله میتوان به چاپ چندین کتاب از سوی معلمان مکاتب و برخی مدالها اشاره کرد، در این گزارش خواستیم شماری از استادان را به سبب دستآوردهای شان به عنوان استاد برتر معرفی کنیم.
بصیره ساعی از رشتهی ساینس دانشگاه کابل لیسان گرفته است که تدریس او در مکتب مهری هروی وارد چهل و یک و مین سالش شده است.
خانم ساعی بر علاوهی تقدیر نامههای درجه 2 و درجه 3، سال گذشته به عنوان استاد برتر در هرات معرفی شد و مدال ملالی میوند را از سوی ریاستجمهوری به دست آورد.
او از دیگر دستآوردهایش چنین میگوید: «در سال 1388 یک کتاب به نام هزار نکتهی کانکوری از من با کمک موسسهی واسا چاپ شد و در همان چاپ اول هزار فروش داشت ».
خانم ساعی کتابهای دیگری نیز در بخش کیمیا و بیولوژی و یک کتاب نیز به نام احساس نوشته است که محتوای آن را بیشتر مقالهها و مسائل ادبی تشکیل میدهد.
او میافزاید: برای ارتقای ظرفیت دختران تحقیقهای را به آنها آماده کرده است و آزمونهای آزمایشی کانکور را در این مکتب برگزار میکند.
شیما غازیزاده لیسانس ادبیات فارسی دری و آمر این دیپارتمنت در مکتب مهری هروی است.
خانم غازیزاده که چهارده سال است در این مکتب زبان فارسی تدریس میکند از فعالیتهایش اینگونه میگوید:«در سال جاری کنفرانسی به نام (جایگاه اندیشمندان اسلامی در انکشاف و ترقی علوم) راهاندازی کردم و کانون نخبهگان مکتب ما هم در همین روز افتتاح شد ».
مریم ذکری از دیگر استادان برتر در لیسهی گوهرشاد بیگم است که مدیریت گاهنامهی گوهرشاد را نیز به عهده دارد.
خانم ذکری میگوید: «انجمن قلم و هنر برای رشد استعدادهای شاگردان مکتب ایجاد کردیم تا دختران قلم به دست شوند و بتوانند در عرصههای علمی حرفی را برای گفتن داشته باشند ».
او میافزاید: گاهنامهی گوهرشاد بیگم حاصل انجمن قلم و هنر در این مکتب است که جلد دوم آن نیز به زودی چاپ خواهد شد.
مریم ذکری علاوه کرد: «اولین جلد این گاهنامه در ماه رمضان سال جاری چاپ شد و ما این افتخار را داشتیم که همهی محتویات آن از شاگردان و استادان مکتب بوده و دست به تقلید نزدیم ».
این همه در حالی صورت می گیرد که برخی از معلمان مکاتب از معاش کم و نبود امکانات وبی مهری حکومت نسبت به این قشر شکایت داشته اند.
گزارشگر: سیمین صدف