فروزان امیری: «کارهای اداری با مزاج من سازگار نیست»
فروزان امیری فوق لیسانس رشتهی ادبیات فارسی، دبیر انجمن ادبی هرات و مسوول بخش فرهنگی مکتب لیسهی دخترانهی سیفی در ولایت هرات میباشد، برای شناخت بیشتر با او گفتوگویی ترتیب دادم.
پرسش: از عمر کانون فرهنگی این مکتب چقدر میگذرد؟
پاسخ: در حدود 5 سال است که کانون فرهنگی مکتب لیسهی سیفی را ایجاد کردیم و هدف از ایجاد آن ظرفیتسازی برای دختران دانشآموز است.
پاسخ: در کانون فرهنگی این مکتب چه فعالیتهای دارید؟
پاسخ: در این بخش ما دورههای کتابخوانی داریم و در هر 15 روز کتابهای مختلف خوانده میشود و دختران در آن سهم میگیرند، ما در کانون فرهنگی از مناسبتها و برنامهها تجلیل میکنیم و در قالب این بخش فرهنگی، یک کانون ادبی نیز داریم که در آن جلسههای شعرخوانی و داستانخوانی داریم.
پرسش: به نظر شما وجود بخش فرهنگی در مکتب چقدر ضرورت است؟
پاسخ: ضرورت احساس میشود که در مکاتب دولتی بخش فرهنگی فعال باشد تا شاگردان بتوانند در بخشهای ادبی و فرهنگی علاقهمند شده و کار کنند، برخی از دختران به سبب مشکلات خانوادگی که دارند از این برنامههای حاشیهی مهم دور میمانند و این یک فرصت خوب برای این دختران است، تا بتوانند در سطوح فرهنگی شرکت کنند.
پرسش: این کانون چند عضو دارد؟
پاسخ: دختران در بخشهای مختلف این کانون کار میکنند، در قسمت شعر خوانی 10 نفر و در قسمت داستانخوانی هم 12 نفر با ما هستند ودر کل اعضای این کانون فرهنگی 30 نفر اند.
پرسش: در این بخش چه دستآوردهای داشته اید؟
پاسخ: از همین مجرا دختران با کتاب و شعر و انجمن ادبی هرات آشنا شده اند و چشم آنها با کتاب آشنا شده و میتوانند به خوبی کار کنند، در بخش فرهنگی آثار شاگردان را در مکتب داریم که از جمله اشعار و داستانهای دختران در جریدهها در مکتب موجود است.
پرسش: چرا در میان بخشهای اداری و دیگر حوزهها بخش فرهنگی را انتخاب کردید؟
پاسخ: کارهای اداری با مزاج من سازگار نیست و من خواستم هم با ذوق خودم کار کنم و هم به استعداد دختران احترام گذاشته باشم و دختران ضرورت دارند تا این که دست شان گرفته شود و به آنها کتاب رهنمایی شود. تعهدی که به شاگردان داشتم مرا واداشت در بخش فرهنگی کار کنم.
مصاحبه کننده: سیمین صدف