زنان و حساسیت‌های بنام حسادت

حساسیت‌هایی به نام حسادت در بین زنان وجود دارد که در بسیاری موارد باعث اختلال در رابطه‌ی آنان با اجتماع ماحول شده و می‌تواند باعث گوشه‌نشینی و افسرده‌گی در بین آنان گردد.

به باور روان‌پزشکان این یک حس ذهنی است که به پیمانه‌های مختلف در میان تمام مردم بدون در نظر داشت جنس وجود دارد که می‌تواند در حالت‌های گوناگون بروز کند.

آمنه حامدی از داشتن این حس در خودش انکار نکرده و می‌گوید، این حس در او فقط برای افرادی خاص خود را نشان می‌دهد.

آمنه گفت این حس را در رابطه‌ی عاشقانه‌ی خود دارد به طوری که اصلا دوست ندارد غیر خودش با کس دیگری حرف بزند.

«میشه گفت آنقدر خودخواهانه طرفو می‌خواهی ک دوست داری فقط مال خودت باشه. حتا با هیچ کسی حرف نزنه ».

او در ادامه صحبت‌هایش گفت حسادت گاهی خوشایند است چون این حس را به طرفین می‌دهد که چقدر برای آنان مهم و باارزش هستند.

اما این حس برای آمنه یک خودآزاری است طوری که گفت: «ناخودآگاه سراغ انسان می‌آید و مثل خوره می‌افتد به جانت. این بیشتر از بقیه باعث اذیت خود فرد است ».

و اما این حس فقط در رابطه‌های عاطفی نه بلکه در ساحه‌ی کاری افراد نیز وجود دارد و حتا نسبت به داشته و نداشته‌های زندگی فردی اشخاص که به باور روان‌پزشکان ناشی از مقایسه‌ی خود با دیگران است.

آمنه محمودی دانشجوی دندان‌پزشکی است و می‌گوید این حس را درون هم‌کلاسی‌هایش حتا نسبت به استادان موفق‌ و دانشجویان پرتلاش بارها دیده است.

در کنار او زهرا می‌گوید: «نمی‌توانم ببینم کسی در بین خویشاوندان بیش از من زیور دارد، فکر می‌کنم باید من هم داشته باشم ».

وحید نورزاد از روان‌پزشکان شهر هرات می‌گوید کمبود عاطفه، حس خودکم‌بینی، ترس از دست دادن توجه نزدیکان و شغل از عمده دلایل وجودی حس حسادت بین زنان شناخته می‌شود. او گفت میزان نورمال این حس در افراد می‌تواند در زندگی آنان مثبت واقع شود و باعث پیشرفت آنان گردد در حالیکه اگر کنترول نشود عواقب ناگواری بر زندگی آنان خواهد گذاشت.

به باور او این حس باعث می‌شود تا نگرانی‌های عصبی در فرد حسود زیاد شود این به افزایش ضربان قلب فرد می‌انجامد و فشار خون این افراد را به سرعت بالا می‌برد که این میزان زیاد نگرانی و استرس فرد را در معرض آسیب جدی قرار می‌دهد.

در کنار این همه آقای نورزاد گفت که حسادت بیش از اندازه به مرور زمان فرد را منزوی کرده و باعث کنارگیری فرد از اجتماع می‌گردد.

او می‌گوید این حس قابل کنترول بوده و افزایش خودباوری و اعتماد به‌نفس افراد حسود و شکاک می‌تواند آنان را از این چالش برهاند.

گزارشگر: زینب محسنی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا