عدم آگاهی، دلیل سقط جنین در زنان
کمبود ویتامین، کمخونی، حرکات بیجا، برداشتن وزنهای سنگین و مختل شدن تعادل هورمونیک از عمدهترین عواملی است که پزشکان نسایی ولادی آن را دلیل سقط جنین نزد زنان باردار میدانند
سقط چنین یکی از شایع ترین عارضههای حاملهگی نزد خانمهای باردار است که بیشتر در سه ماه نخست بارداری رخ میدهد.
فردینا که طفل دومش در ماه سوم بارداری سقط شد میگوید: “در ماه سوم بارداری بودم و برای معاینه نزد داکتر رفتم وقتی سنوگرافی کرد، گفت طفل تو دو هفته قبل مرده است”. او میافزاید که در تفریح خانوادگی با اعضای خانوداه والیبال و کوهنوردی کرد بود و عدم آگاهی او از مراقبتهای دوران بارداری باعث شد طفلش را از دست بدهد.
او که حالا یک دختر شش ماهه دارد میگوید: “وقتی دوباره حامله شدم از نخستین روزها تحت مشاوره داکترم بودم و در کنار آن بخاطر رشد بهتر جنین همواره از مطالب اینترنتی استفاده میکردم “.
الهام زن دیگری است که در اولین بارداریاش، طفل او سقط شد. او میگوید: “با مادرشوهرم قالین شستم که فردایش برایم خونریزی شدید پیدا شد و داکتران مجبور شدند طفل سقط شدهام را کورتاژ کنند “.
زنان زیادی بخاطر کم تجربهگی و سطح آگاهی پایین در سه ماه اول بارداری دچار عارضه سقط جنین میشوند که به گفته پژشکان این عارضه نزد خانمهای باردار در بیست هفته نخست بارداری رخ میدهد.
به باور هما نیکسیر پژشک بخش نسایی ولادی، در سه ماه اول مشکلات کروموزومی در جنین و به هم خوردن تعادل هورمونها سبب سقط شده و در سه ماه دوم عفونتهای دهانۀ رحم باعث بروز این مشکل میشود.
او میگوید: “زنان قبل از اینکه تصمیم به حامله شدن میگیرند باید نزد پزشک نسایی مراجعه کنند، مشاورههای پزشکان، تجویز تابلیت فولیکاسید و غذاهای مفید میزان سقط جنین را بسیار پایین میآورد”.
خانم نیکسیر همچنان افزود که بعد سقط چنین زنان باید سه تا شش ماه تا بارداری بعدی فاصله بگذارند تا رحم برای حمل آماده شود.
گزارشگر: فریبا آرام