دانشجویانی که آموزگار کودکان کار شدند

گروهی از دانشجویان دختر دانشگاه هرات، به کودکان کار صنف‌های آموزشی راه‌اندازی کرده‌اند. این دختران می‌گویند اکثر کودکان کار از آموزش محروم اند و آنان از این طریق، به شماری از این کودکان کمک می‌کنند.

صنف‌های آموزشی به شماری از کودکان کار در ولایت هرات، از آغاز سال جاری شروع شده است و حدود 30 کودک کار در این صنف‌ها اشتراک کرده‌اند.

این دختران دانشجوی رشته‌های مختلف اند و به گونه‌ی رضاکار به کودکان کار آموزش می‌دهند.

مومنه یکی از این دختران می‌گوید در شروع مکانی برای آموزش این کودکان نداشتند و روبروی دانشگاه در فضای باز آموزش را شروع کردند.

این دختران با درخواست کمک از نهادهای مختلف توانستند در یکی از نهادها مکانی برای آموزش کودکان کار بیابند.

طاهره عرفانT یکی دیگر از این دختران از چالش‌های که به آن روبرو اند می‌گوید: «روزانه یک ساعت به کودکان آموزش می‌دهیم. این زمان کافی نیست. مکان و بودجه‌ای برای آموزش این کودکان نداریم.»

خانم عرفان می‌افزاید امیدوار است که به مرور بتوانند دختران زیادی را برای آموزش کودکان کار با خود همراه کنند تا که شمار بیشتری از این کودکان از آموزش بهره‌مند شوند.

این دختران دانشجو به این باور اند که کمک به کودکان کار و آموزش آنان می‌تواند در آینده یک تغییر مثبتی در زندگی این کودکان ایجاد کند.

نوریه نورزاد، یکی دیگر از این دختران به این باور است که کمک به کودکان محروم از آموزش به افراد باسواد یک مسؤولیت است.

خانم نورزاد می‌گوید: «امیدوارم با این اقدام بتوانیم آینده‌ای خوبی به شماری از کودکان کار رقم بزنیم.»

به باور این دختران هرچند چالش‌های فراوانی در برابر این اقدام شان وجود دارد اما آنان همچنان مصمم اند که به راه شان ادامه دهند.

پدیده کار کودک، در افغانستان یک معضل قدیمی است که کودکان را در خطر آسیب‌های بعضا جبران‌ناپذیری قرار می‌دهد. براساس آماری که اداره‌ی ملی احصائیه و معلومات افغانستان، نزدیک به دو میلیون کودک کار در کشور وجود دارد که از این میان 11 هزار آن مربوط ولایت هرات است.

گزارشگر: شریفه میرزایی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا