مکاتب دخترانه نیازمند مشاور

40e30df2-ac86-4cb8-a560-98d0145a9dfd_w987_r1_s

گزارشگر: بهار افشارزاده

مدیران لیسه‌های نسوان مکاتب هرات از نبود مشاور در این مکاتب شکایت دارند. آن‌ها وجود مشاور را از نیازهای جدی در مکاتب عنوان کرده و می‌گویند که پیشنهاد استخدام مشاوران آموزشی و روانی به ریاست معارف داده شده اما تا اکنون کدام پاسخی را در این زمینه دریافت نکردند.

صالحه بارکزی مدیره لیسه‌ی امیر علی شیر نوایی با تایید این مشکل، از کم‌کاری ریاست معارف هرات در این راستا انتقاد کرد.

وی گفت:” ما استخدام و جذب مشاوران آموزشی و روانی را برای مکاتب دولتی ،به ریاست معارف ولایت هرات پیشنهاد کردیم اما تا تاحال کدام پاسخی به این  پیشنهاد ما داده نشده است. “

خانم بارکزی اضافه کرد: وجود مشاور برای پیشبرد اهداف تعلیمی و سایر خدمات مشوره‌دهی برای دانش‌آموزان از نیازهای اساسی یک مکتب است.

از طرفی هم دانش‌آموزان نبود مشاور آموزشی و روانی در مکاتب را از جمله چالش‌های مهم سر راه  آموزش دانسته وبه این باور اند که مشاوران در مکاتب می‌توانند بسیاری ازمشکلات شان را حل نمایند.

سعیده دانش آموز صنف دوازدهم لیسه‌ی امیر علی شیر نوایی می‌گوید: «نزدیک شدن به امتحان کانکور باعث گریده است استرس من زیادتر شود و استرس باعث می‌شود به درستی درس خوانده نتوانم، من نیاز دارم کسی مرا به خاطر غلبه به استرسم کمک کند و فکر می‌کنم این مسئله به کمک مشاور روانشناس امکان پذیر است.»

سارا دانش آموز دیگری است که از نبود مشاور در مکاتب دولتی شاکی است او داشتن یک مشاور آموزشی را از جمله نیازهای مهم یک دانش آموز می‎داند

وی افزود :” تمام درس‌های خود را به خوبی می‌خوانم و یاد می‌گیرم اما وقتی معلم از من می‌پرسد فکر می‌کنم تمام چیز‌های را که یاد گرفته ام فراموش کردم، می‌خواهم کسی مرا کمک کند تا این مشکل خود را با کمک وی حل نمایم.”

در همین حال مسوولان ریاست معارف هرات بر این مشکل مهر تایید گذاشته اما نبود بودجه کافی برای بر آورده ساختن این نیاز دانش آموزان را از جمله مشکلات ریاست معارف هرات عنوان می‌کنند.

 عزیزالرحمن سروری معاون تدریسی معارف هرات در‌حالی‌که وجود مشاوران در مکاتب را الزامی می‌داند اما از مشکلاتی که معارف هرات در این راستا با آن مواجه است سخن می‌زند:” ما نیازمندی‌های معارف را همه ساله برای وزارت معارف(آموزش و پرورش) تشریح می‌کنیم  ولی سیستم دولتی تابع تشکیلات است و تا کنون اقدامات رسمی در این زمینه صورت نگرفته است. معارف هرات نیز به طور خود سرانه هیج اقدامی را در این رابطه انجام داده نمی‌تواند.”

این در حالیست که شماری از مکاتب خصوصی در ولایت هرات با استخدام مشاوران توانسته اند نیازهای دانش آموزان خود در این راستا را بر آورده کنند.

محمد ناصر انصاری قایم مقام مدیر لیسه خصوصی کوثر با تاکید بر نقش موثر مشاوران در مکاتب گفت مشاوران در مکتب در دوبخش آموزشی و روانی  فعالیت دارند.

آقای انصاری با تایید براثر بخش بودن حضور مشاوران درمکاتب افزود :” حضور مشاور سبب رضایت‌مندی آموزگاران، دانش‌آموزان و در نهایت سبب  پیشرفت درسی دانش آموزان می‌شود.”

کمبود مشاور در مکاتب هرات در حالی مطرح می‌شود که در گذشته  این وظیفه را خود آموزگاران و مدیران برعهده داشتند اما؛ حالا با درک درست از وظیفه مشاور، دیگر این مدیران و آموزگاران نمی‌توانند این کار را به پیش ببرند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا