چرا صحبت در مورد مشکلات نسایی دختران تابو است؟

اصطلاحی در میان مردم افغانستان وجود دارد که دختر کمربسته است و نیازی به تداوی و رفتن نزد پزشک زنان ندارد، این باورها سبب شده که بسیاری از دختران با وجود مشکلات نسایی به پزشک متخصص مراجعه نکنند.

نامنظم بودن عادت ماهوار، خون‌ریزی شدید، عقب افتادن عادت، وجود کیست و عفونت‌های رحمی از جمله مشکلات نسایی است که زنان و دختران به دلیل عدم آگاهی و شرایط نامناسب بهداشتی به آن مبتلا می‌شوند.

بسیاری از این دختران به دلیل عرف و عنعنات جامعه مجبور می‌شوند تا زمانی که ازدواج نکرده اند، از مشکلات نسایی شان حرفی نزنند.

سونیا یکی از دخترانی است که از مشکلات نسایی رنج می‌برد و تا زمان زیادی نتوانسته بود آن را با کسی مطرح کند.

سونیا می‌گوید؛ سال‌ها از مشکلات نسایی رنج می‌برد اما از ترس مردم به پزشک مراجعه نکرد.

وی می‌گوید؛ زمانی که مریضی‌اش غیر قابل تحمل شد به پزشک مراجعه کرد و با نگاه‌های پرسش ‍آمیز زنان مواجه شد.

سونیا می‌گوید؛ زنانی که به مطب پزشک آمده بودند از او می‌پرسیدند؛ با این که هنوز ازدواج نکرده چرا به پزشک زنان مراجعه کرده است.

او می‌افزاید: «برای خلاصی از نگاه‌های زنندۀ زنان برای شان توضیح دادم که هنگام عادت ماهوار درد شدید و خون‌ریزی دارم اما باز هم نگاه‌های شان اذیتم می‌کرد ».

در همین حال ساغر که مدت دوسال از ازدواجش می‌گذرد، می‌گوید؛ زمانی که مجرد بود مشکلات نسایی زیادی داشت، اما از ترس صحبت‌های مردم نتواسته بود به پزشک مراجعه کند.

او بیان می‌دارد؛ زمانی که مجرد بود عادت ماهوار او نا منظم بود و درد شدیدی تمام بدن او را فرا می‌گرفت اما تا زمانی که ازدواج کرد، جرات مراجعه به پزشک متخصص زنان را نداشت.

با این حال مرضیه می‌گوید؛ مشکلات نسایی دارد که با مشوره‌ی پنهانی با چند پزشک متوجه شده، عامل آن تغییرات هورمونی است، اما از ترس مواجه شدن با نگاه‌های پرسش برانگیز مردم مستقیم به پزشک مراجعه نمی‌کند.

وی می‌گوید؛ شرایط حساسی در خانواده و جامعه دارد و به همین دلیل نمی‌تواند این مشکل را مطرح کند.

با این حال شماری از متخصصان امراض زنان، عدم مراجعه‌ی این دختران به پزشک را خطرناک عنوان می‌کنند.

هما نیک‌سیر پزشک زنان و زایمان در این رابطه می‌گوید؛ مشکلات نسایی در دختران نیز وجود دارد اما نسبت به زنان متاهل به پیمانه‌ی کمتر است.

خانم نیک‌سیر می‌افزاید؛ دردهای هنگام عادت ماهوار ناشی از تخمک‌گذاری نامنظم و گاهی ناشی از کیست‌های تخم‌دان است و باید برای درمان آن به پزشک متخصص مراجعه شود.

این پزشک متخصص افزود: «در صورتی که دختران دچار کیست یا عفونت‌های رحمی شوند و به پزشک مراجعه نکنند،ممکن است سبب عقامت ‌شود و بسیاری از مشکلات دیگر را نیز به بار آورد ».

این باور نادرست نزد مردم وجود دارد که دختران مجرد نباید هیچگونه مشکل نسایی داشته باشند و در صورتی که داشته باشد ممکن است عقیم باشد، این باورها باعث می‌شود که دختران دردهای زیادی را متحمل شوند و اقدامی برای تداوی نکنند.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا